Како уклонити Гмаил налог са Андроид уређаја

Једини начин да уклоните Гмаил налог са Андроид уређаја је уклањањем повезаног Гоогле налога. Можете да спречите Гмаил да синхронизује нове е-адресе, али ако желите да се решите одређеног Гоогле налога са телефона или таблета, ево како.

Уклањање Гоогле налога значи да ће услуге попут Гоогле мапа, Гоогле Плаи продавнице и других апликација постати недоступне. Требаће вам да додате још један Гоогле налог на Андроид уређај или да имате други Гоогле налог који је већ пријављен да бисте задржали несметан приступ овим апликацијама.

Као што је поменуто, уместо тога можете да искључите синхронизацију Гмаил-а. Ово ће зауставити Гмаил да ажурира пријемно сандуче на уређају и оставиће вам налог на располагању за коришћење на другим местима.

Ако сте одлучили да уклоните Гмаил налог, мораћете да имате уређај на руци, мада се по потреби можете даљински одјавити са налога.

Искључивање Гмаил синхронизације

Пре него што започнемо, важно је нагласити да се кораци за приступ менију „Подешавања“ на вашем уређају могу мало разликовати, у зависности од верзије Андроид-а коју имате. Следећи кораци би требало да раде од Андроид 9 Пие па надаље.

Идите у мени „Подешавања“ на уређају или кликом на апликацију у фиоци апликација или превлачењем нијансе обавештења и куцањем иконе зупчаника.

У подешавањима уређаја пронађите и притисните „Рачуни“ или „Рачуни и резервне копије“, у зависности од тога како је назван на вашем уређају.

Белешка: На неким уређајима ћете морати да додирнете додатни мени „Рачуни“ да бисте пронашли и управљали различитим рачунима.

Пронађите свој Гоогле налог и додирните га да бисте приступили подешавањима вашег појединачног налога. Кликните на „Синхронизуј налог“ или „Синхронизуј налог“.

Пронађите поставку за Гмаил синхронизацију и додирните прекидач да бисте је искључили.

Искључивање обавештења Гмаил-а

Такође имате могућност да онемогућите обавештења за свој налог на Гмаил-у, остављајући их пријављеним и синхронизованим, али са искљученим обавештењима.

Отворите апликацију Гмаил, додирните икону менија хамбургера у горњем левом углу да бисте приступили бочном менију, померите се на дно и додирните „Подешавања“.

Пронађите и тапните на свој налог, а затим у делу за подешавања налога додирните „Обавештења“.

Промените интензитет обавештења за свој налог са „Сви“ у „Ништа“. Можете и да изаберете „Само високи приоритет“ ако желите да дозволите обавештења за своје најважније е-адресе.

Ако одаберете „Ништа“, обавештења за ваш Гмаил налог ће бити искључена; и даље ћете примати поруке е-поште у тишини, ако их будете требали проверавати у будућности.

Уклањање вашег Гмаил налога

Ако сте одлучни да уклоните Гмаил налог са уређаја, то можете учинити у неколико једноставних корака. Требало би да размотрите ако прелазите на потпуно нови Гмаил налог или ако уређај преносите на некога другог.

За почетак отворите мени „Подешавања“ на уређају тако што ћете превући надоле сенку за обавештења и додирнути икону зупчаника.

У менију „Подешавања“ пронађите и додирните „Налози“. Овај одељак може имати ознаку „Рачуни и резервне копије“ или нешто слично, у зависности од тога који уређај поседујете.

Пронађите свој Гоогле налог и притисните га да бисте отворили подешавања налога. Додирните „Уклони налог“ да бисте започели поступак.

Од вас ће се тражити да потврдите уклањање кликом на „Уклони рачун“ последњи пут.

Једном када додирнете ово, ваш Гмаил налог ће бити уклоњен са уређаја. Више нећете моћи да му приступите у Гмаил-у или било којој другој Гоогле услузи.

Даљинско уклањање вашег Гмаил налога

Ако сте изгубили Андроид уређај или је украден, моћи ћете да уклоните налог на даљину из подешавања Гоогле налога на мрежи. Требаће вам још један уређај као што је рачунар да бисте то могли да урадите.

Пријавите се на свој Гоогле налог на вебу са другог уређаја. Кликните „Безбедност“ у левом менију.

Померите се надоле до „Ваши уређаји“ и кликните на „Управљање уређајима“.

Видећете листу уређаја на које сте пријављени на Гоогле налог. Кликните на свој уређај који недостаје и под „Приступ налогу“ кликните на дугме „Уклони“.

Добићете упозорење у којем се тражи да потврдите да желите да уклоните налог. Кликните „Уклони“ да бисте потврдили.

Када то завршите, добићете потврду да је приступ вашем налогу уклоњен са уређаја.

Технички, иако вас ово одјављује са уређаја, не уклања га у потпуности. На уређају ћете примити упозорење да предузмете мере у вези са налогом, где ћете морати поново да унесете лозинку да бисте вратили приступ.

Да бисте у овом тренутку у потпуности уклонили било који траг вашег налога са уређаја, а затим, као и горе, идите на Андроид подешавања, идите у Подешавања> Налози и пронађите свој Гоогле налог. Кликните на „Уклони налог“ и потврдите да бисте га у потпуности уклонили.

Када се то уради, последњи траг вашег Гмаил налога биће у потпуности уклоњен са уређаја.

То је важно ако сте изгубили Андроид уређај или планирате да га продате. Не морате да уклањате Гмаил налог ако желите да додате други - можете бити пријављени на онолико налога колико желите.

Ако вам је потребно да уклоните Гмаил налог, међутим, не би требало да прође више од неколико минута од почетка до краја.